söndag.

Det blev inget kolla på the Ring igår, orkade inte, inget att se ändå. Så ja satt vid datan istället, och sen ritade jag lite. Försökte rita människor men det gick inte så bra. Det är sjukt svårt! Blev mest bara kladd!!

Jag har haft konstant mensvärk sen i fredags, inte jättemycket. Men den finns där, runt magen och ryggen. Jag mår illa. Blir yr. Usch och fy!!

Min dag igår gick åt till att sitta vid datan, tvn.. Var helt lost .. Feber som kom och gick, mest kom tyckte jag. Sen hostade jag ut lungorna hela tiden, jätteförkyld, bara nyser hela tiden.Det var riktigtt jobbigt!! Men jag gjorde god mat åt mig :), Tortellini med pesto <3 mmmm..

Jag har inte hört något från älskling heller :/, det gör ont!
Men men. Nobel har iallfall hört av sig, så dom lever :)

Nu ska jag och öta frukost, sen duscha !
Den här dagen blir nog ännu en sitta framför tvn/datan. Blääääää..

Torsdag.

Jag är förkyld, massa förkyld. Mår inte bra alls, men endå är jag ganska pigg.
Nu sitter jag och lyssnar på jullåtar :), mysigt!!
Jag är hemma med brorsorna, mamma & pappa skulle på middag hos någon jobbarkompis till pappa. Ganska skönt att slippa dom ett tag!

Igår såg jag på OC. Det avsnittet fick mig verkligen att tänka, jag grät ganska mycket. Det var sorligt! Det som hände dom kan hända mig?!! Äh, jag orkar inte tänka så. Men sant är det ju !!

Grupparbetena i skolan går segt. Idag på Rehabiliteringen satt jag och Anna och kollade i ett Läkar Lexikon . vi letade efter ryggmärgsskador och hittade det tillslut. Sen kollade vi på graviditet och förlossning och bestämde oss för att adoptera. Nä då :P, dety vill vi inte! Men Aj fan säger jag bara.. ska en kropp verkligen klara det? ska MIN kropp klara det? Helt otroligt.. men det är samtidigt väldigt tufft. Jag har aldrig riktigt tänkt på hur bebisen ligger inne i magen. Att den ligger i magen vet man ju, men HUR den ligger, hur den är skyddad. Det fanns massa bra förklarande bilder, väldigt intressant faktiskt!! MAn lär sig massa nya saker varje dag :).

Btw, så fick jag MVG på mitt American History X arbete :), sjukt nöjd!!

Imorgon är det den 24 november, min och älsklings 5 månaders dag <3 , 1 månad kvar til julafton och Älskling åker till Malmö för att lana! Vilken noerd ;). Hoppas han kommer hem hel bara..

Min fredag kommer se ut såhär nånting: Skola, Träffa älskling snabbt innan han åker, gå på bio med Anna, Denise, Lena (?), Erica (?). Det ska bli sköjs :).
Och på lördag ska jag städa rummet och fixa fixa lite, och sen ska jag hem till mormor som fyller år! Hon ska göra massa god mat och tårta! :)
Tillsist söndag.. Ingen aning vad jag ska göra då! Får hitta på något skojs :) Någon? :P

Nu ska jag kanske baka *-) sockerkaka skulle vara smaskigt!! :)

Arrivederci!

It's dangerous..

Dagen började med en fet huvudvärk och trötthet. Jag gick till bussen, som redan var full :O, massa små dagisbarn, jättesöta, dom skulle på något kalas för 4 åringar hörde jag :P.
Sen kom bussen till estö, men.. Ingen Antonia.. Som alltid på onsdagar och fredagar?!?!!?!!?!?!?!?!
Sen kom jag ialla fall till skolan och hade Italienska-prov första lektionen, det gick riktigt bra :), 2-3 fel bara :O jag är sjukt stolt över mig själv!!  Jag vet att jag skriivt det i många tidigare men det är för att det händer typ.. aldrig!! Så nu när det händer så måste jag nämna det !

Sen var dagen seg seg seg.. Fick till lunch, blää.. Erica joinade oss på lunchen med :). Sen när vi skulle gå kom älskling och han var lite med mig på rasten innan han gick ner till underjorden för att göra klart ett bildspel? :/
Vi hade idrott, teori.  och sen Matte.. Sen slut på seg dag .. Så kom älskling och vi gick till bussen och åkte hem :)

Under dagen hbörjade jag må sämre och sämre.. Ont i halsen, huvet, öronen, förkyld, feber..
Jag får verkligen inte bli sjuk nu, jag kan inte.. Vi har två grupparbeten , ena STORT som ska vara klart i slutet av näst vecka och redovisas vecka efter.. Jag har inte råd att bli sjuk! Inte nu.. Kan ta det sen!

Jag har även massa panik inför julklappsköp. Jag har INGEN aning vad jag ska köpa till folk, eller.. till mamma och pappa vet jag. Men resten då? ..
Speciellt till älskling. Vi har ett halvår på julafton med, så det måste vara något speciellt, och jag är verkligen inte bra på sånt. Jag har verkligen ingen fantasi :S, jag är inte heller särskilt romantisk av mig så jag har svårt för sånt där. Men nånting bra och speciellt ska det bli :). Kom gärna med tips ;)!

Slut skrivet nu.. Ska äta, sen lägga mig i sängen ett tag, sen senare är det OC :)

Ha det bra!! <3

Måndag.

Imorse vid 9 vaknade jag av en jävla borrmaskin, hela rummet skakade, sängen, allt..
SÅ tänkte jag vem fan är så dum att dom borrar så tidigt? Men så märkte jag att det var i mitt hus som höll på. Så kom jag på att dom nya fönstrena kom idag och att det var dom där gubbarna som byter ut fönster och så som höll på. Men ändå, 9!!! Så jag gick upp, arg, trött.. gick ner hämtade en macka, dom pratade lite med mig. Sen gick jag upp kollade lite på tv. Sen slutade dom hålla på låta så jävligt så då gick jag och la mig igen, och vaknade en timma senare av att mamma kom in och sa att hon åkte till jobbet. Kunde ingen ha sagt till mig igår att dom skulle komma hit? så att jag kunde ha sovit någon annanstans. För nu tänkte jag, åh vad skönt att vara ledig så man får SOVA!!!! men neeeeej.. aja vi har nya fina fönster nu iallfall! 8-)

Nu när jag låg i sängen så kom jag på en sak.. vi har ITALIENSKA PROV på onsdag :O, det hade jag helt inte alls tänkt på förräns nu! Shit, måste plugga.. Lära mig Essere och Avere (är, har) jag som har så svårt för sånt :/. Men det går nog bra hoppas jag!!

Undra vad jag ska göra idag, jag vill ut och hitta på något. Funderar på att hämta kort som jag framkallart med, från i somras :), ja det ska jag nog göra!! Får se om någon vill följa med..

Nu ska jag duscha iallfall ..

Have a nice day!

Fredag

Äntligen fredag! Härligt.. MEN imorgon måste jag endå gå upp tidigt eftersom det är Öppet Hus, ska vara på skolan halv 10 redan! Gäsp.. Men det får funka, vi är ju lediga på måndag :)

Idag gick dagen fort.. dagen började med Italienska, det går lättare och lättare . Jag kan nästan :D. 
Fortsatte med social omsorg där vi fick ett nytt grupparbete som ska vara klart om 4 veckor, det är ett stort :O. Min grupp som består av Mig, Anna, Denise och (Jannike?) ska göra om Ryggmärgskador från olyckor. Intressant intressant!! Sen hade vi lunch - pannkakor.. Sen engelska där vi fortsatte med ett häfte, jag har bara en sida kvar :O. Jag känner mig riktgit duktigt just nu :D, och så har jag ett starkt och stabilt VG, redan :D!! Riktgit stolt faktiskt utan att skryta!  Sista lektionen var svenska, där vi fortsatte med Grekisk litteratur.Vi läste om hektors död. Sen delade vi in oss i grupper för att göra ett grupparbete även här. Vi ska jämföra och analysera hektors död från filmen och ursprungstexten! Det är ganska intressant faktiskt,och ja, det kommer faktiskt från mig :O!! Men det ska gå bra, bra betyg ska det bli :).

Sen senare på kvällen efter massa ringande fram och tillbaka träffades jag, Mattias, Antonia och Nobel, vi gixk till kvantum och handla godis :). Sen gick vi runt lite.Sen tog jag och älskling bussen hem :)
Och nu siter jag och lyssnar på nynertankad musik och lite låtar som är skickade :). Ska snart gå, måste upp tidigt imorn :/. Men på kvällen blir det kult, hem till Anna :). Som by the way vill, tillsamans med Denise slåss om delad vårdnad om mig med älskling, för dom tycker jag är för myckjet med honom :P! sötingar!

Sov gott, se you later <3

Torsdag.

Torsdag torsdag torsdag.. Förut var det en dag jag hatade, för något år sen. Men nu, det är nog den skönaste dagen på veckan. För det är dagen innan fredagen, och det är härligt att tänka "Yes imorgon är det fredag, sen helg!"..   Just nu satt jag precis och tänkte så, och så längtar jag tills julen. Erica fick mig att börja längta när vio pratade om julklappsinköp. VAD SKA MAN KÖPA? Jag har ingen aning, tack att de är ett tag kvar sp man hinner tänka ut något riktigt bra till alla! Älskling blir svårast att köpa något till, inte nog med att det är julafton, vi har ett halvår på julafton med :O Så det måste vara något extra speciellt, men vad köper man? Tips, någon?

Jag har just setat och skrivit massa Social Omsorg sen HALV SJU!! Kraaamp kan man säga. Men det är rriktigt intressant så det är ingen fara, man lär sig massa bara av att läsa litegranna. Just nu håller vi på läser om Funktionshinder och handikapp, det är ganska sjukt vilka tankar folk har om det. Man blir fan aggressiv av att läsa det, shiet.. Testa själv att vara rullstolsbunden, hur länge skulle vi klara oss? Inte många minuter inte.. Dom är jävligt starka och ska vara riktigt stolta att dom klarar av det :)

Jag fick btw IG på matteprovet som jag trodde. 6,5/0.. G vad typ 10! vi har kommit på att proven är mycket svårare än våran bok, dom håller inte alls samma nivå. hur är det då tänkt att vi ska klara oss? en förklaring tack, SilikonLisa!!

I helgen blir det först Öppet Hus på skolan. Sen på kvällen blir det hem till Anna med Denise och off course Anna ;). Vi ska laga mat, Pizza :D och se på film och ha det myys! Sen på söndag och lediga måndagen får vi se. Erajka vi måste fika någon dag iallafall :).

Nä nu ska jag fixa ner lite musik :)
Se you later <3


Tisdag.

Tisdag idag då, dagen har gått ovanligt fort.
Imorse sov jag liiite längre än vad jag hade tid med, hann inte äta frukost :( så var jättehungrig fram till lunch, spagetti och köttfärssås :)
 Vi hade matte första lektionen och SilikonLisa har fortfarande inte rättat matteproven, GRRR.. Men hon skulle försöka hinna till imorgon. Jag vill verkligen veta, för det provet kändes verkligen inte bra!! 
 
Vi fick sluta en halvtimme tidigare idag, så slutade tre :).
Hoppades att älskling skulle åka den bussen, som han alltid gjorde förut. Men nej :/
Så går det när  CS finns!!
 Så jag har gått och saknat han hela dagen, har inte ens sett han ..

Är det fler än jag som känner sig jävligt nere? Är det för att det är mörkt och grått och allmänt dystert?
 Som vi sa i skolan "Man blir, man blir.. DEPRIMERAD!" .

Btw så ska jag och Anna starta ett eget företag :D, Vi ska blir massörer :) och Denise ska sköta pengarna ;) För vi har insett att jobba som sjuksköterska inte ger några pengar .. Så vi litar på våra händer, haha.. Det blir säkert bra någon gång!

Och på lördag så ska jag och Denise hem till Anna och laga mat och kolla på film och bara vara! Det ska bli kul, att träffas även utanför skolan. Och såklart, Öppet hus på lördag med. Från 10-14 ska vi vara i skolan, GÄÄÄÄSP!!  Men vi har fått fina tröjor :D Vita V-ringade med ett rött kors på vänster sida och så står det OP med svart på ryggen!

Jag är verkligen inte bra på att skriva bloggar, haha.. Ha tålamod eller läs dom inte!!
Nu ska jag inte skeriva mer, slut på tankar, om man ens kan kalla det så!

Solong..


Lördag.

Sitter här och lyssnar på My heart will go on med Celine Dion och pratar med några på msn.
Väntar på att klockan ska bli 22.45, då Coyote Ugly börjar..

Idag har jag vart på dop hela dagen. Åkte in till sthlm med 12.07 tåget, med mamma och mormor, sen handlade vi hamburgare på burger king och tog med. Sen tog vi tunnelbanan till Högdalen. Sen satt vi i kyrkan och såg när Theodor döptes, min syssling. Sen var det fika och massa prat med släktingar som man träffar kanske 1 gång MAX om året. Lite segt. Saknade älskling!
Sen åkte vi hem.. btw, så ska jag få en till syssling i februari..

Skulle träffat älskling och se på film, men det fanns inget att se så jag orkade inte, han ville spela med.. Så det sket sig.. Men det gör ingenting? .. Jag är endå så äckligt trött .. Vi har inte träffats på 4 dagar, utom i skolan dåra. men det räknas inte tycker jag!! Men imorgon ska jag pussa på han massa!!

Igårkväll bröt jag ihop helt.. Jag gick in i badrummet, släkte lampan och lyssnade på Simple Plan - Welcome to my life. Och det brast, jag grät och grät och grät. Tänkte massa på farfar.. Varför försvann du? :'/.. Jag tänkte på massa, det gör fortfarande ont att tänka.  Jag kunde ine se mig själv i spegeln, blev så äcklad. "Hur kan jag leva med mig själv?" Dom tankarna gick runt i huvudet. Jag gick in på rummet och tog upp min telefon, gick in på Skapa nytt meddelande.. Skrev "Jag kan inte se mig i spegeln, jag mår så jävla dåligt, snälla.. Hjälp mig! Jag älskar dig!" Sökte på namn "älsklingen" , men slog igen telefonen, jag kunde inte.. varför vet jag inte, men jag klunde bara inte. Vill inte vara svag.. så jag la mig i sängen och grät mer. Sen tillslut lyckades jag väl somna. Men hela natten drömde jag mardröm efter mardröm..

Jobbig natt, jobbig dag..

"Every night in my dreams,
I see you, I feel you.."

Torsdag.

Imorse ville jag verkligen inte gå upp ur sängen. Det var alldeles mörkt i rummet, helt varmt under täcket. Jag var jättetrött, ville bara fortsätta sova. Men nej, det fick jag inte. Så jag gick motvilligt upp..
 Gjorde det jag skulle i slowmotion, sen gick jag ut och mötte älsklingen och så gick vi till bussen. Idag var det riktigt kallt ute med, fyfan!

På bussen var det varmt, och jag satt och tänkte massa. Var inte riktigt "där".. Var jättemegamassanervös.
Tredje lektionen var svenska och vi REDOVISADE, en av dom saker jag hatar mest. Det är riktigt leeskigt, jag är livrädd för det. Som tur är var vi bara halv klass, och jag var sist upp där.. Jag var så nervös att jag höll på börja böla, och jag kunde inte sluta skaka. Men det gick endå bra, i hela FYRA MINUTER var jag där framme och pratade om American History X. Jag fick G+ :), jag är jättenöjd, jag klarade det :D Riktigt stolt över mig själv är jag!

Efter skolan åkte jag och Antonia ner i centrum, jag köpte strumpbyxor och benvärmare, alltid bra att ha, så man kan ha kjol även när det är Istid.. Sen åkte vi hem. Och jag la mig framför tvn. Sen åt jag och nui sitter jag här några timmar senare! Jag lyssnar på Slipknot och har ont i magen :/ , mensvärk! Fifan..
Jag funderar på att kanse gå ut ett tag, orkar inte sitta inne, blir så långtråkigt. Men endå .. det är så KALLT!
 
Ikväll är det INGENTING på tv. fan..
Får läsa klart min bok Tillsammans är man mindre ensam, inte så långt kvar av den. Den är jättebra, jättefin och söt, men endå sorlig! Jag har ingenting att plugga heller, såå hevlars skönt :)

nä nu ska jag försöka hitta på något att göra, kanske kolla igenom massa gamla saker?!

Jag spelade nyss lite playstation, men dog bara :( Det var inte kul!!
Jag har jättemassamega tråkigt! Vad ska jag göra?
Jag vill träffa älskling, men jag orkar ärligt inte. Jag är inte på humör, jag känner mig så äcklig och tråkig. HAr mensvärk och är jättetrött .. Men ska ringa han lite senare! Han pluggar antingen elelr så spelar han! ..

Kanske ska se på film? Hmm..

Onsdag.

Onsdag idag, redan :O, det har gått massa fort ju!
Knappt hunnit med. Och så fort skolan började igen, så är man helt slut, orkar inte göra något men man har massa att göra! I måndags hade jag datakunskapsprov på Word, fick G. Sen fick jag reda på Vård & omsorgsprovet, där fick jag MVG :D . Och idag hade jag Italienska läxförhör, det gick bra!! Sen så hade jag matteprov som gick rakt åt helvete! Fyfan vad jag har svårt för det. Plus att jag har sånt starkt hat mot matteläraren "Silikonlisa".. Men hoppas iaf på ett G, vill verkligen inte ha omprov, för det kommer aldrig bli gjort om jag känner mig själv, vilket jag tycker att jag gör ganska bra!

Igår var jag med Bejbi, hade det massa mega mys <3 Jag är så otroligt kär, blir mer och mer hela tiden!!
Jag älskar MATTIAS! <3333

Nu ska jag snart och träna :D Det ska bli skönt, även fast jag har träningsvärk sen idrotten (?)..
Min urinvägsinfektion börjar försvinna, thank God, eller Thank the pencillin ;P

Nä, nu ska jag gå..

Arrivederci!!

Söndag.

Det värsta just nu är att det är söndag, för då är det bara EN dag kvar tills måndag och skola. Jag vill verkligen inte som jag sagt i tidigare bloggar..

Klockan är nu 12.30 och jag vaknade för 30 minuter sen ungefär, gick och la mig halv 3, läste till 4 somnade ett tag efter det :/!
Jag har precis ätit litegranna, två scones. Jag kan inte äta frukost längre :S, jag mår bara illa! Nu lyssnar jag på My chemical romance - Welcome to the black parade. Den är väldigt fin! åh, jag tycker om saker som är fint! Min pojkvän är fin, finast på jorden.

Så.. Vad händer idag? Ja en bra fråga.. Bejbi ska plugga :/, hur lång tid tar det?
Senn ikväll ska jag och Eraajkaa träna :), äntligen..
Men innan dess, har jag faktiskt ingen aning, ska nog spela tv spel :D. För att ha något att göra! Få se vad det blir för spel.
Crash bandicot äääger jag på så får nog bli de ;)

Nä nu ska jag gå och duscha..

Arrivederci!

Nu är klockan 18.42 och jag sitter här lite igen. Idag har jag inte suttit här knappt någonting :O, har spelat massa tv spel istället :D. Crash bandicot, Spyro 2, Tekken 5, Sagan om dom två tornen, och så något mer jag inte kommer ihåg vad det hette men som var skittråkigt :S.  Det är askul att spela ju :D hade nästan glömt hur kul! Nu ska jag snart till tvn och kiolla lite.. Ringde bejbi för ett tag sen, men han var och handlade med sin far, men hans mamma skulle säga åt honom att ringa mig så får se om han ringer snart!!

Nu till tvn, ajöö..

blev ingen träning idag :( Har feta urinvägsinfektionen! Bläääääää..
Så jag har mest setat och spelat tv spel :D Tekken 5 mest :D
Jag har sett lite på tv med, och ätit apelsiner <3
Sen ringde bejbi med, så vi pratade ett tag <3

Jag skulle kolla på Gothika hade jag tänkt, men.. jag vågar inte själv :/. Kollade lite i början men usch! Den är leeeskig ju :(
Så nu sitter jag och lyssnar på musik och målar naglarna :P

Nä nu orkar jag inte skriva mer,
Bonne Nuit!


American history X.

American History X

Av: My Axelsson OP1


Jag har valt att skriva och berätta om filmen American History X. Jag har valt just den för att jag tycker det är en viktig film som visar vad hat, sorg och orättvisor kan göra med människor. Den visar också att hatet är som en cirkel, det går runt och i slutändan drabbar det en själv eller en i ens närhet.

     American History X handlar om en familj i Venice Beach, USA. Pappan i familjen har blivit dödad i ett skottdrama där färgade var inblandade. Den äldsta brodern Derek startar ett nazist och rasist gäng tillsammans med en känd nazist vid namn Cameron. Lillebror Danny hänger på och gör allt för att vara som sin bror.

     En natt skjuter Derek två färgade när dom gör inbrott i hans bil. Han blir dömd till tre års fängelse.

     Tre år senare på dagen när han släpps, får Danny en uppgift av sin rektor att skriva om sin bror, American History X. Så han börjar skriva sin brors historia, om innan, under och efter fängelset.

     Tiden i fängelset innebär en omtumlande upplevelse och stora förändringar där han tillslut bestämmer sig för att få ordning på sitt liv när han kommer ut. Det blir inte lätt med tanke på hans bakgrund och tidigare roll som ledare, och när han märker att Danny blivit som honom så bestämmer han sig för att leda Danny in på rätt spår och få bort honom från den värld han nu lever i. Men allt går inte som planerat och der får hemska följder..


Filmen är inspelad 1998 i USA och är skriven av David McKenna, regisserad av Tony Kaye och producerad av John Morrissey. New Line Cinema är produktionsbolaget och Anna Dudley har gjort orginalmusiken.


Skådespelare som är med i filmen är:

Edward Norton som spelar Derek Vinyard.

Edward Furlong spelar Danny Vinyard.

Avery Brooks som rektor Dr. Bob Sweeney.

Och Stacy Keach spelar den kände nazistledaren Cameron Alexander.


Edward Norton som spelar Derek klippte själv i filmen för att synas mer och det gjorde inte regissören glad. Edward blev sen nominerad till en Oscar för sin rolltolkning.

Det som gör den här filmen så bra är att den visar hur det kan se ut, vad människor är kapabla till att göra för att uttrycka sig. För att få fram sin mening, sitt budskap. Den döljer ingenting utan visar verkligen hatet och ilskan som finns där bland människorna och dom olika folkgrupperna. Det är en stark film om en familj som splittras och återförenas. Den visar att man genom att verkligen kämpa och hålla ihop så klarar man det mesta.


Några citat ut filmen:

"Has anything you?ve done made your life better?"
 - Dr. Bob Sweeney.

"Hate is baggage. Life?s too short to be pissed off all the time!"
 - Danny Vinyard.

" - Do you see this? (Hakkors tatuering)

This means, Not welcome!"
 - Derek Vinyard.

"One in every three black males is in some phase of the correctional system. Is that a coincidence or do these people have, you know, like a racial commitment to crime?"

 - Derek Vinyard.