Egoryck!

Igår var jag väldigt ego och tog en hel del bilder på mig själv. Normalt sett när jag får sådana egoryck så raderar jag i princip alla bilder men denna gången så behöll jag istället alla. Blev jättenöjd med alla! Ja ibland har man bra dagar helt enkelt.. Håret är tillochmed orört bortsett från lite hårspray för att hålla "luggen" på plats. Vanligtvis använder jag mycket plattång! Men det där var ju riktigt fint.. Ursäkta, men man får vara ego ibland!! Det mår man bara bra av.

En av dem; (Även den nya profilbilden är tagen då!)


Hemma igen!

Hej allihopa! (Ni vågar bara använda Blondinbella-ton på det!)
Hur är det med er? Hur har eran lördag varit? Nu är jag hemma igen från min älskling. Det är alltid lika tråkigt att lämna honom, men nu ses vi redan på tisdag igen så det kommer gå bra!

Jag sitter just nu vid brorsans dator då min är nerpackad. Pappa håller på att göra om i mitt rum så just nu står endast sängen där inne så jag har någonstans att sova i natt och imorgon. Gud så fint rummet kommer bli när det är klart!

Tiden går sakta när man väntar.


Linus lekte lite med en bild.

Gud vad tiden har gått sakta idag. Bara för att jag väntar på att få sätta mig på tåget och åka till min älskling. Vi ska träffas inne i Hufvudstaden och köpa present till två personer som fyller år snart (Erica & min bror). Spännande va?

Nej nu ska jag göra mig iordning och åka!
Ha en toppenfredag, vi hörs förmodligen imorgon.

Planer!

Jag och Linus har planer. Riktiga planer. Så nu under våren kommer vi att jobba, för att tjäna pengar (får hoppas på mycket jobb bara). Och sen så blir planen verklighet. Vad det är kommer ni att få veta, men inte riktigt än! Sålänge kan ni ju få ha era gissningar. Jag är så jäkla lycklig <3.


Thank god it's friday!

God morgon kära vänner!
Jag hoppas att allt är bra med er idag. Fredag och allt, är det inte härligt? Visserligen har jag varit hemma hela veckan (utom måndagen) men det är ändå något alldeles speciellt med fredag. Det betyder ju ledighet på riktigt, om man inte som jag, jobbar till och från på helgerna. På söndag jobbar jag 7-14. Men fram till dess ska jag bara ta det lugnt och ha det bra med min man. Jag åker till honom idag och kommer hem någon gång imorgonkväll skulle jag tro.


Rakblad i halsen!

Nu ska jag och min sjuka hals (som just nu består utav rakblad) hoppa i säng. Jag hoppas att ni alla har haft en bra dag och får en behaglig natt med många härliga drömmar. Kanske kommer just du drömma att du vinner miljonvinsten eller så kommer du där, drömma om sommaren i Grekland. Ja vi får hoppas att vi alla drömmer fina drömmar..

Och ni, förspel är sååå underskattat!


Bild från i somras, tagen av Erica.

En av de bästa "förklaringar" jag läst!

"Vi har en föreställning om att kärleken ska vara för evigt. Men kärleken är inte sådan. Kärlek är en fritt flödande kraft som kommer och går när den behagar. Ibland stannar den livet ut. Andra gånger stannar den en sekund, en dag, en månad eller ett år. Så man ska inte vara rädd för kärleken bara därför att den gör en sårbar, men inte heller bli förvånad när den ger sig av. Man ska bara vara glad att man fick tillfälle att uppleva den."
- Neil Strauss, Spelet.


En av mina favoritbilder!


Bild tagen av: Erica .
En av alla bilder som togs inför skoltidningens Alla hjärtans dag-nummer förra året!

Bättre förr?

Det är fan inte sant. Nu har jag superont i benen (skelettet) och öronen har börjat göra ont! Imorgon är det fredag och jag ska hem till min älskling. Förlåt mig kroppen, men du måste bli frisk!! Jag har nu mått risigt i en hel vecka. Är trött på det nu, gör mig bara frisk!!

Förövrigt så har jag inte gjort någonting idag (igen). Bara suttit här, duschat och tvättat håret i mitt underbara smultronschampo & balsam. Det luktar helt underbart, eller hur Erica? Jag har även kollat lite på tv, men det som gick på kanalerna var absolut ingenting att hurra över. Vad händer med tv-världen egentligen? Förr i världen gick det ju hur mycket som helst. Speciellt på dagarna så man hade massor att kolla på när sjukdomen gjorde besök!

Det kanske helt enkelt var så att det var bättre förr?

Life is a Highway



Så grymt skön låt!

It's okay!

Jag är hemma från praktiken idag med och kommer även att vara det imorgon. Jag mår värre idag, huvudet är tungt och jag har ont i nacken och halsen. Just nu har jag ingen feber iallafall, tror jag! Eller kanske lite.

Trots att jag inte vill vara på praktiken så får jag dåligt samvete. Nu har jag varit hemma en hel vecka. Det känns inte bra, men samtidigt så kan jag ju inte hjälpa att jag är sjuk. Även fast jag skulle ta mig dit så hade jag blivit hemskickad. För vem släpper lös en smittbomb bland massa stackars människor utan immunförsvar?

Jag får försöka slappna av och tänka att det är okej att vara sjuk. Behöver dock göra lite engelska, men hallå. Jag är ju sjuk! Då tänker jag inte göra mer än det som faller mig in. Typ kolla på film och ha det bra! (Så bra jag kan iallafall)

Nej nu blev det mycket text. Jag måste lägga över allt från den externa nu så att jag får min musik, filmer/serier och mina bilder! Hur är det med er alla idag?

Inte den vårdag jag tänkt mig!

När jag vaknade så hörde jag fåglarna kvittra och jag fick en syn framför mig. En solig dag, med blå himmel och glada fåglar. En riktigt vårdag helt enkelt! Så fel man kan ha.. när jag kikade ut möttes jag av detta:




Som ny!

Efter många om och men så är datorn nu omformaterad och klar. Gud så härligt, den känns alldeles ny! Nu ska jag bara lägga över allt ifrån den externa också. Sen ska jag verkligen göra allt för att inget litet skitvirus ska leta sig in i min sötlåda!

Jag har precis lärt mig av min kära pojkvän att datorn behöver kärlek, precis som människan. Därför kallar jag den nu för Sötlåda. Lite gulligt och kärleksfullt, eller vad säger ni?

Idag saknar jag det mer än vanligt!


Början på 2006.

Ob-La-Di, Ob-La-Da


Hjälplös stackare!

Äh jag känner mig helt tappad bakom någonting så jag får vänta till brorsan kommer hem innan jag formaterar om någonting. Fan vad jag hatar att inte veta hur man gör vissa saker. För visst skulle allt vara mycket lättare om man visste hur man formaterade om datorn, hur man bytte proppar, hur man bytte däck på bilen, hur man lagade en motor? Ja, då skulle man inte behöva ta hjälp utav någon, kille.. För det är faktiskt dem man frågar. Sin brorsa, pojkvän eller pappa!

Nej jag ska lära mig allt sånt själv! Slippa vara en liten hjälplös människa.
Fast å andra sidan.. Varför ska jag smutsa ner mig under bilen? Det finns killarna där för.. Men att lösa så simpla saker som att formatera om datorn.. Det ska jag fanimig lära mig snarast!

Jag ska packa ner mitt rum i lådor!

Jag har råkat ut för ett elakt virus, eller min dator har. Den stängs av på de mest olämpliga tillfällena och den är segare än segast till och från. Nu har jag tröttnat och bestämt mig för att omformatera hela lådan. Så nu sitter jag och lägger över det jag vill ha kvar på en extern hårddisk. Filmerna tar sin lilla tid att lägga över, men tid är något jag har just nu.

Är hemma från praktiken även idag. Med ont i magen (mensvärk men på de mest konstiga ställena och något otroligt utbrett), förkyld, ont i halsen och lite feber. Så ja, tiden har jag! Jag ska även börja packa ner mitt rum i lådor.. Pappa ska nämligen börja tapetsera och måla om i helgen så sakerna måste ut. Gud vad mitt rum kommer bli fin efteråt! Jag lovar att visa er för och efter-bilder.

Nu ska jag läsa igenom lite bloggar innan datorn får sig en rejäl genomrensning!
Hur är det med er såhär dags?

Gudmorsorna!

Nu är jag hemma från min kinadejt med tjejerna. Det var som vanligt väldigt trevlig och likt alla andra gånger så tas alla ämnen upp under kvällen. Allt ifrån studenten, bra sex, förlovning, husköp i Grekland medmera. Vi kollade även igenom ett gäng bilder - Superkul! De är verkligen vänner för livet. Vi har varit med om en hel del. Glada stunder, bråk och tråkigheter men alltid hittat tillbaka till varandra. Det är en evig vänskap och vi ska vara varandras brudtärnor och gudmor till varandras barn, eller hur? ;)



Vännerna <3

Kinamat och prat!

Nu är klockan redan fyra och jag har spenderat dagen sittandes här med att kolla på Beverly Hills. Nu ska jag ta och fixa håret lite, sätta i linser och sminka mig lite smått. Ska träffa Antonia och Erica för lite kinamat och prat om ett tag och då vill jag gärna känna mig som en människa. Jag kommer inte uppdatera förrän jag kommer hem igen, men jag hoppas att eran dag varit bra!


Skål för fan!


Bara för att vi är så snygga!


Hemma idag!


Som ni kanske märker så är jag hemma idag. Skulle egentligen varit på praktiken mellan 7-15.30 men imorse när klockan ringde så hade jag fortfarande inte blivit av med min grymma mensvärk så jag somnade om. När jag sedan vaknade igen vid halv tio så sprängdes huvudet och näsan rann. Nu är jag mest täppt, har ont i hals & huvud. Typiskt! Men det är januari, månaden då typ 90% av Sveriges befolkning är sjuk - samtidigt!

Även fast jag hade velat ta mig till praktiken så hade det inte gått. Jag är ju på en Onkologavdelning och personerna där har i stort sett inget immunförsvar. Man skulle ju kunna vara deras död! Så jag håller mig hemma, för deras skull.

Mamma goes facebook!

Jag fick ett sms från mamma:
"Jag har frågat om du vill bli vän med mig på facebook!"

Haha, hon är så söt ibland. Vad jag förstår så vet hon inte hur något fungerar men hon kan hålla kontakten med en del gamla vänner, nya vänner och ja.. sin dotter! Men innan jag godkänner något så ska jag kika om det är något som behöver mammacensureras!


Spelet!

Efter att ha plågats av mensvärk som nästan kräver lustgas sedan klockan elva i förmiddags så känner jag att det är dags att hoppa i säng. Tänkte läsa lite ur min bok "Spelet" som faktiskt är väldigt intressant och bra. Är det någon kille där ute som läst den och försöker sig på det dem gör, ute på krogen? Skulle vara kul att veta, för det är galna saker men tydligen ska det fungera. För er som inte läst boken så kan jag rekomendera den. Spelet heter boken och är skriven utav Neil Strauss.

Om jag inte vill då?

Nu är jag hemma igen efter en kort skoldag som innehöll en engelskalektion på två timmar där vi började skriva på en uppsats. Jag valde temat "This is me" och jag tror det kommer blir bra, jag ska iallafall försöka få den bra.

Efter den lektionen åt vi lite lunch och klagade över våra praktikplatser. Eller ja, vi gnällde på tiderna, på vad vi får göra och inte göra. Ja, på det mesta. Men det behövs för att orka med. Vi är inte ensam om att känna det vi känner. Att må dåligt pga ett ställe där skolan placerat oss och sagt "Här ska ni vara i tio veckor, se till att trivas".  Men om man inte gör det då? Om man inte vill se allt det hemska. Om jag kanske inte vill se vad cancern gör med människorna. Om jag  inte vill vara där när en tant berättar hur jobbigt hon har det, hur lite hon faktiskt vill dö men hur otroligt medveten hon är om att det är just det som kommer att ske och det inom en snart framtid. Jag kanske inte vill vara där då?

Det tär på psyket och man förvandlas till en zombie!

Jag borde egentligen inte vara uppe nu, men jag vill inte gå och lägga mig. Det betyder att jag måste somna in ensam i min säng. Det vill jag inte, är inte heller trött. Så för att göra plågan kort när det väl är dags att somna så sitter jag uppe ett tag till, tills jag blir riktigt trött. Det suger riktigt hårt att inte få sova med Linus varje natt. Men vad ska man göra?

Imorgon är det återigen skola, engelska i två timmar sen projektarbetet. Det känns helt värdo att först ha praktik tisdag-fredag och sedan behöva ta sig till skolan på måndagar för något så trist som engelska. Varför kan inte den kursen också vänta tills efter praktiken som sjukvården och etiken? Jag fattar inte, vill de inte ha oss i livet? Jag tror inte att lärarna förstår hur hårt praktiken tär på en. Man går runt som en zombie och är otrevlig för att man är så trött. Sedan är många platser jobbiga för psyket vilket gör att zombiestadiet blir ännu tydligare.

Men det verkar inte finnas så mycket att göra, mer än att bita ihop och stå ut de åtta veckor som är kvar!


My Life Would Suck Without You


"Cuz we belong together now, yeah
Forever united here somehow, yeah
You got a piece of me
And honestly
My life (my life) would suck (would suck) without you"

Sluta gnäll och gör något åt saken!

Jag måste bara ta upp en sak som jag stör mig något enorm på. Som gör mig rent förbannad då och då. Vid flera tillfällen har jag hört och läst "Åh jag har inga pengar!" eller "Fan, du har alltid pengar. Det är orättvist!" .
Jag har ett tips till dessa människor:
 - Skaffa er ett jobb!!

Det är inte svårt alls. Skriv en CV och skicka/lämna till olika ställen där du kan tänka dig att jobba. Det behövs alltid extra folk och när man är arton så är chansen större att de nappar. För vi yngre är "billigare". Gnäll inte bara, utan gör något åt det!

Sedan när man får höra "Ja men du har ju alltid pengar!" . För det första har jag inte alls alltid pengar, jag lånar utav mamma och pappa då och då. Jag är för tillfället skyldig dem 1500 kronor, men det hör inte hit. För det mesta har jag pengar ja, men vet ni varför? Jag har två jobb. På ett demensboende och inom hemtjänsten. Jag jobbar för mina pengar och förtjänar dem verkligen. Då vill jag inte komma och höra att det är orättvist. Det gör mig förbannad!

Om det nu är så orättvist, ja men gör som jag. Jobba!
Även fast ett jobb verkar tråkigt och kanske inte passar dig, ta det ändå! Du tjänar pengar, får erfarenhet och kan använda det som referens senare i livet. Bara för att du tar ett jobb betyder inte det att du behöver stanna där resten utav livet. Men man måste samla på sig lite jobberfarenhet annars kommer du aldrig att få jobb. De som anställer vill till stor del ha personal med erfarenhet. Och det får man bara genom att jobba.

Så ni som gnäller om att ni inte har pengar eller anser att det är orättvist att vi med jobb har pengar. Ja ni vet vad ni ska göra, eller hur? Skaffa er ett jobb, tjäna pengar och le!!

Hjälp, influensan!

Under dagen har jag inte mått helt hundra, knappt 80 men har försökt förtränga det så gott det går. Jag har ju haft min man här och då vill man inte må dåligt. Jag tog tempen mitt på dagen och då hade jag 37,8 och tog igen nu och har 38.4 vilket betyder feber. För mig som har låg normal temp på 36,2 betyder det att jag har feber redan strax efter 37. Men jag har tyvärr varken tid eller lust att bli sjuk nu.

Lillbrorsan har influensa och ligger däckad med 40-gradersfeber så det kanske är oundvikligt?

Ge mig värme och palmer!!



Idag saknar jag det otroligt mycket!!

Are you gonna be my girl?


Lördag 24 januari 2009


Nyår 2007.

God morgon sunshines!
Är det inte typiskt att vakna redan halv åtta när man ställt in sig på att kunna sova länge utan att ställa någon klocka? Det är surt ska jag säga er. Speciellt när man vill sova mer men inte kan. Ja ja, nu har jag varit vaken i 2,5 timme och skallen dunkar! Får proppa i mig alvedon innan jag börjar dagen.

Idag kommer min älskade pojkvän till mig! Gud vad vi ska mysa med varandra. Vi är hemma med min minstingbror ikväll så det blir nog lite Twister och film. Hur bra låter inte det på en lördagkväll?

Nej nu ska jag nog få i mig något ätbart, magen för ett jäkla liv!
Vad ska ni göra idag?

You make me feel so beautiful!

Min man är ute på krogen och jag fick just detta sms;
- Du anar inte hur snygg du är.. Du utklassar folk 10 gånger om! <3

Är det inte helt underbart att ha en pojkvän som får en att sväva på moln? Som får en att känna sig som den vackraste prinsessan på jorden. Som får det att pirra till i magen bara när han slinker in i ens tankar! Jag har aldrig tidigare upplevt något sånt här. Känslan är helt obeskrivlig!

Han har verkligen lärt mig vad kärlek är och jag har lärt mig vad jag förtjänar. Han är allting som jag någonsin drömt om. Allt som en kille ska ha, det har han! Han är i mina ögon den perfekte pojkvännen. Kan låta naivt och fjantigt men det är sant. Det finns ingen annan som honom och jag har haft turen att fånga hans hjärta. Och jag är stolt och lycklig över att få säga "Jag är hans flickvän!" .


Världsnyheten; Bellis åkte ut!

Jag är nog den 3500 personen i ordningen som just denna sekund skriver om bloggvärldens största nyhet just nu. Blondinbella åkte ut let's dance. Hur gick det till? Hon skulle ju vinna, eller vad sa hon?

Nej jag tycker inte att det var så fel, hon har ju inte varit så bra. Dock så finns det dem som är sämre. Som Carl-Jan, Hasse Aro och Elisabeth aka. bajskorven. Men ja, det var väl hennes tur helt enkelt. Men det förvånar mig ändå lite. Vart är alla hennes fans? Röstade dem inte idag? Nej men vänta.. de är till störst del studenter som lever på 1050 kronor i månaden. De har ju inte råd att rösta! Bellis, så det kan gå..

Nej, jag har inte mycket till övers för henne vilket kanske märks! Men jag måste ändå säga att det varit modigt av henne att ställa upp. Hon är duktig som överhuvud klarade av det. Tror inte det är många som skulle göra det! Jag vet att jag inte skulle det.


Let's Dance


Om en stund ska hela familjen bunkra upp sig framför tvn med godis och cola. Det är återigen fredag och Let's Dance!
Jag hoppas att denna vecka blir bättre än förra vad gäller domarnas bedömningar och även dansarnas insatser!

Visst är det galet kul att kolla på när de dansar? Både när de dansar grymt och när de gör bort sig totalt. Som Elisabeth förra veckan. Såg ut som en bajskorv. Hon är verkligen inte gjord för dans och jag tycker att stackars Tobias som är så duktig skulle fått en annan partner! Fast, det handlar ju om att fånga tittare? Bajskorven tillsammans med Tobias. Ja varför inte?

Nej nu ska jag ta bästa platsen i soffan!
Let's Dance..

Visst kommer vi att få söta barn? (Haha)




The Curious Case of Benjamin Button


I onsdag var jag och Linus på bio. Vi såg "The Curious Case of Benjamin Button" och den var helt otrolig. En sådan fantastisk historia. Jag blev helt tagen och flera gånger kämpade jag med att hålla tillbaka tårarna. Jag tycker inte om att gråta på bio men det var nästan oundvikligt. Sa jag att den var helt fantastisk? Den har redan fått 13 stycken Oscarsnomineringar, vilket säger en del!

I vilket fall. För någon vecka sedan tävlade jag om biljetter till filmen på Aftonbladet. Mest på skoj och jag hade faktiskt förträngt det tills nu. Fick precis ett mejl att jag vunnit två biljetter som jag får hem under nästa vecka! Yes, den ska jag absolut se igen!

99 luftbalons!



Kan man bli annat än glad av den här låten?

Mojsans comeback!

Nu känner jag för en liten comeback i bloggvärlden. Det har varit skönt med en liten paus, inte känna att jag måste blogga. Då blir det bara pannkaka utav allt ändå! Jag måste även försöka tänka att jag bloggar för min egen skull. Jag behöver inte uppdatera varje dag om jag inte har något att skriva om.

Anledningen till min lilla paus är brist på något att skriva om för det första och sedan har jag gått och oroat mig för en del saker. En vän har Leukemi och genomgick igår en benmärgstransplantation. Jag har gått och varit orolig hela veckan och iochmed att jag nu praktiserar på en Onkologavdelning så blir allt så mycket verkligare. Nu får jag se cancern på nära håll. Vad den gör mot människans kropp och psyke. Det gav mig en mer verklig bild av vad min vän går igenom. Han är bara 21 och i mina ögon alldeles för ung. Men transplantationen gick bra för honom igår och hans framtid ser nu ljus ut. Jag önskar att han låg på ett sjukhus lite närme så jag kunde hälsa på honom!

Nu vet ni lite vad som pågår. Men nu börjar allting kännas lite lättare! Det är fler saker som spökar men ingenting som är värt att ta upp här. Inte nu iallafall. Jag hoppas att ni har haft det bra under veckan!

Tar en paus från detta nu!

Det blir lite dålig uppdatering nu under veckorna pga praktiken och en massa tjaffs som tar en massa energi. Så kommer ta en liten paus och bara blogga när jag verkligen har något att skriva.

Just nu är Linus min stora klippa! Han är helt underbar och finns verkligen där för mig hela tiden. Vad det än är så finns han vid min sida och får mig verkligen att må bättre och bra. Jag känner mig så grymt omtyckt i hans närhet! Han har en enorm personlighet som gör en alldeles knäsvag. Han utstrålning och charm får det att bubbla inom mig.

Jag hoppas att ni alla har det bra!

Tre månader!


Idag har jag och Linus varit tillsammans i tre månader. Det känns dock som mycket mer. Jag har verkligen hittad min drömman! Jag går runt på rosa moln hela tiden. Han gör mig så himla lycklig och vi har otroligt roligt tillsammans. Han är den jag vill vakna upp bredvid varje dag! Vi är kära <3

Man blir ju så glad!

Vad glad man blir när man vaknar på morgonen och det visar sig att man har försovit sig. För dum som man är ställde jag klockan igår, men jag glömde att ändra dag så den var inställd på torsdag. Ja man blir ju så glad! Vi har bara lektioner på måndagar nu framöver och därför har jag bestämt mig för att jag måste gå på varje - för närvarons skull. Den var inte på topp förra terminen. Det började dock inte så bra. Gah, vad glad jag blir!

Fredag 16 januari!

Nu är jag hemma hos min man! Så uppdateringen kommer fortsätta att vara dålig. Men ni står nog ut!

I natt sov jag och Anna hos min moster på söder och det är verkligen guld värt att vi kan göra det när vi inte orkar åka fram och tillbaka till nynäs. Jag fick även egna nycklar så nu kan vi komma och gå lite! Hon är verkligen världens bästa moster!!

Nej nu ska jag pussa på mannen! Hoppas ni får en toppenhelg.

You know you love me,
Mojsan!

Torsdag 15 januari!

Gud vad skönt det var att få sova idag. Jag gick upp lite innan nio och var nästan helt utvilad. Gjorde iordning frukost och även middag till idag och lunch till imorgon - Man får inte vara dum!

Idag bär det av till staden med tolv-tåget då vi börjar halv två. Slutar gör vi halv tio ikväll och då åker vi hem till min mosters lägenhet som ligger ca sex minuter ifrån sös. Där är det tänkt att vi ska sova de dagar vi jobbar sent och sedan börjar tidigt dagen därpå. Det är jäkligt skönt faktiskt för annars kommer vi inte hem förrän elva-halv tolv och ska sedan upp vid fem igen. Det hade jag aldrig orkat med!

Nej nu ska jag packa väskor och grejer, åker till Linus imorgon så blir borta tills på söndag!

Love is everything!


Usk-arna!

 
Om man går upp innan fem på morgonen och praktiserar på ett sjukhus så får man faktiskt se ut såhär!
Men vi är väl ganska snygga i mentalsjukhuspatientlooken?


Svimning av venprov!

Hemma efter praktikens andra dag. Idag ringde klockan nollfyrafemtio. Det var inte det roligaste jag varit med om måste jag säga! Var rejält trött, men måste man gå upp så klarar man det (inte utan dödslängtan). Dock hade jag aldrig överlevt tio veckor utav endast förmiddagspass så det är bra att vi har blandat schema.

Det gick bra idag förutom att jag höll på svimma när vi tog blodprov på en dam. Det känns jättelöjligt och jag tycker inte att det är läskigt egentligen. Men sen står jag där och kollar på när min handledare letar efter en bra ven och hugger med nålen i armvecket på henne. Nästan så det blir helt slamsat! Ja då blev jag yr, kallsvettig och mådde illa så var tvungen att gå ut. Det var lite pinsamt! Genast frågade handledare efteråt om jag är gravid. Ehm, nej?

Björn och Johan!


Haha, så himla sköna!

Första dagen på sös!

Hemma igen efter första dagen på praktiken. Idag började vi (jag & Anna) klockan åtta och åkte härifrån med halvsjutåget. Imorgon och resten utav dagarna då vi går dagpass kommer vi att börjar sju och behöver då åka härifrån senaste halv sex. Inte det roligaste, men det får gå. Det måste gå!

Idag var som sagt första dagen och vi fick kläder och så blev vi lite guidade runt på onkologavdelningen och fick hälsa på massa nya människor som vi kommer att följa under våra tio veckor. Det kommer bli långa veckor känner jag.. Man känner sig alltid så borttappad och ivägen som praktikant. Jag som är van att jobba själv blir grymt frustrerad och känner mig ganska värdelös. Men man är ju där för att lära sig så något gott kommer det väl ur det hela hoppas jag!


Bild från jobb, men såna kläder har vi fast helvita!

Gammal musik blir som ny!


Jag vet att jag är efter, att den här låten har spelats länge. Men jag är nog alltid lite efter när det gäller musik. När alla lyssnar och tycker om en låt så är jag inte en av de. Jag tar det lugnt och sedan när alla tröttnat, då börjar jag spela låten! Det är väl lite smart ändå? Då blir det massa ny musik för mig fastän den är.. "gammal"!

Fina tänder!


Det gick hur bra som helst hos tandläkaren (Precis som alla andra gånger) så jag förstår aldrig efteråt varför jag var så nervös. Tandläkaren sa att jag hade de finaste tänderna hon sett på länge och att fler borde ta efter mig när det gäller att borsta tänderna? Haha, jag har väl bra tänder helt enkelt. Nu ska jag inte dit förrän jag är 21 och då måste jag betala, ajsing!

Efter tandläkaren mötte jag Anna och vi tog en lunch i kiosken innan vi åkte hem hit där vi satte ihop ett schema för praktiken. Får hoppas att det godkänns imorgon bara annars får vi ta det som vi får. Imorgon behöver vi inte åka förrän med halv sju-tåget. Skönt det, för sedan blir det att åka vid fem eller halv sex de dagar vi börjar sju! Men det ska väl gå det med, eller hur?

Imorgon kommer tåget spåra ur!


Våren, 2008.

Nu finns det absolut ingen snö kvar i vår lilla stad. Lite tråkigt, men samtidigt skönt. Kan det kanske börja bli vår snart? (Ja det är bara januari men om vi inte kan få en ordentligt vinter så kan väl våren komma redan nu?).

I natt drömde jag massa konstiga saker. En sak som jag inte ens vill nämna av en rad olika anledningar, men den drömmen sitter kvar i kroppen. Den känns, på ett bra sätt faktiskt! Men det är något som jag håller för mig själv. Den andra drömmen var om praktiken imorgon. Jag drömmer alltid att jag kommer försent, inte hittar och vantrivs. Visst är det typiskt? Då blir man ju bara nervös. Så jag kan bara tänka mig vad jag kommer att drömma i natt! Kanske att tåget spårar ur på vägen in?

Tandläkaren - En skräckinjagande plats!

Morgondagen (måndag) lockar inte så värst mycket för min del måste jag erkänna. Visserligen är jag ledig imorgon men jag har ett skräckmoment klockan kvart i två. Nämligen tandläkaren! Jag är så otroligt nervös och har varit sedan jag gick kallelsen någon gång i mitten av december. Jag är verkligen rädd för att gå dit.

Folk, speciellt pappa frågar jämt vad det är jag är rädd för. Jag har aldrig haft ett hål eller något sådant. Men bara tanken av att gå dit och lägga sig i stolen och ha någon som gräver i ens mun. De tvingar en att gapa stort och jag som har en liten mun får bristningar i mungiporna. Det är hemskt!

Nej, tandläkaren är en otroligt skräckinjagande plats men något som tydligen måste göras. I år är sista gången jag går gratis så kommande år kommer blir om möjligt ännu mer jobbiga. Då måste jag ju betala för något som jag är rädd för?


Avsugningar, giftemål och projektarbete!


Bild från sommaren, 2007.

Nu är jag hemma igen efter en kväll med tjejorna. Det var superkul att träffas lite och prata om allt mellan himmel och jord. Under kvällen togs nog de flesta samtalsämnen upp. Allt från projektarbete, giftemål & barn, avsugningar, studenten och det eviga ämnet sex! Vilket ämne man än börjar med så slutar det alltid med sex. Är det inte så?

Vi pratar inte bara om våra sexliv (eller kanske, eftersom att jag och Erica har sexgudar till pojkvänner) utan det handlar om allt från dåliga ligg, avtändande saker, smutsiga snoppar och orgasmer. Det är så himla härligt.

Jag tror faktiskt att det är så att vi tjejer är mycket mer sexfixerade än killar. I alla fall så är vi mer öppna om det!

Vinkade hej då med en näsduk!

Nu har jag vinkat av min man vid tåget. Jag stod med en näsduk i högsta hugg och vinkade frenetiskt medan tårarna rann nerför mina kinder.. Nja inte riktigt så, men det är i vilket fall alltid lika tråkigt att se honom åka. Men återigen har det varit en superhelg med mycket gos och kärlek!

Nu ska jag alldeles strax sätta mig i bilen igen och träffa Erica och Antonia för middag och prat. Är återigen här senare ikväll så jag hoppas att ni inte saknar mig alltför mycket!

You know you love me,
Mojsan!

De kan snart dö lyckliga!


Dålig uppdatering under helgen! Men min man är här och då har jag annat för mig (usch på er, vad ni är snuskiga!). Vi har faktiskt varit väldiga frilufsmänniskor. Vi har åkt skridskor i typ en kvart. Gått till och från bilen. Ätit mat, sett film med brorsorna + Lisa och så har vi sovit och HÖMHÖM.

Snart kommer mormor och morfar hit och de ska äääääntligen få träffa mannen som fångat mitt hjärta. De har varit så nyfikna länge nu men alltid missat honom. Så nu kommer de kunna dö lyckliga!

Let's dance!


Liksom resten utav Sverige så satt jag och kollade på Let's Dance igår. Jag tror ingen har missat att bloggarnas blondin Isabella Löwengrip är med. Hur gick det för den lilla damen då?

Jo hon gjorde någon tabbe i den gemensamma dansen i början. Sedan låter hon så himla falsk och överdriven när hon pratar så man har sjukt svårt att faktiskt tro på det hon säger. Det låter så inövat. Men det kan hon kanske inte rå för?

Sedan var det dansen - Cha cha. Hon var inte alls så bra som det har låtit i hennes blogg. Benen var stela som styltor och hon såg grymt osäker ut. Men kanske inte är så lätt att dansa inför flera miljoner när hon gått ut med att hon ska vinna hela tävlingen. Pressen är ganska stor!

Årets deltagare var överlag inga höjdare men det kanske blir bättre under fredagarna får man hoppas!

Blondinbella dansar ikväll!

Jag och mamma brukar alltid sitta och kolla på Let's Dance när det går på tv. I år är inget undantag. Det känns nästan som att det finns ännu mer anledning att titta i år. Blondinbella är ju med för tusan.

Hur ska det gå för blondinen? Kommer hon att åka ut tidigt i programmet eller kommer hon att vinna? Hon tror på vinst. Om hon vinner tror jag att det kommer bli många diskussioner om huruvida hon vann för att alla hennes fans röstade på henne eller om hon vann för att hon faktiskt är duktig!

Allt detta återstår att se. Jag har bara en sak att säga..

Let's Dance!

Idag är jag en riktig vildkatt!

Min bildanalys blev klar på under en timme och enligt min lärare var det en av de bästa analyser hon läst (Jag kanske kan publicera den om ni är nyfikna och intresserade?) . Sen om hon verkligen menar det är en annan femma. Men jag tycker såhär, varför skulle en lärare ljuga? Hon tyckte iallafall att den var väldigt välgjord, genomtänkt och djup. Ja vad kan jag säga, jag har nog en gåva vad gäller att skriva ;) . Slutbetyget blev VG vilket jag är riktigt nöjd och stolt över! Herregud.. jag som knappt var på lektionerna i början. Men jag har tagit igen det och det med bravur.

Nu kommer snart min man hit! En dag tidigare än vad som först var sagt, men jag är jätteglad för det. För sedan när min praktik börjar så kommer vi inte kunna ses fullt så mycket kanske. Så ska passa på att pussa extra på honom nu!



You know you love me,
Mojsan!

Bildanalys, sedan är det slut!

Nu sitter jag här i skolans bibliotek och ska göra en bildanalys av en tavla som finns på Moderna museet. Det enda jag har kvar att göra i bilden. Kursen tar slut nu och så gör även ångesten. Jag tycker inte om bild vilket ni säkert uppfattat under hösten?! Men nu är det snart över och jag ler redan. Bara en ynka analys kvar..

Dagen i övrigt har varit väldigt skön den med. Hade prov i Islam och det gick faktiskt bra trots att mina pluggtimmar var lika med noll. Men religion är ju ett av de ämnen som man typ alltid läst. Sedan man var en liten mellanstadiekid!

Njaa, nu måste jag nog börja med analysen så jag kommer härifrån någongång!

You know you love me,
Mojsan!

Snö snö, jag vill ha mer snö!


Jag tycker att det är så otroligt fint och harmoniskt med snö. Jag mår så mycket bättre när världen är vit tillskillnad från när den är grå och trist. Men vem gör inte det egentligen?

Det är något alldeles speciellt med snön ändå. Allting blir så.. fridfullt!

Första skoldagen

Nu är jag äntligen hemma efter en dag utav skola och jobb. Trots min enorma skoltrötthet så var det faktiskt helt okej att vara tillbaka igen. Det kan bero på att vi inte hade någon riktigt lektion idag men också för att klassen är så himla underbar. Love you girls <3

Nu ska jag nog se en film innan jag går och lägger mig.
Har ni också börjat skolan igen nu?

Lite roligheter på kvällen!

(Lånad av Ellan.)

A. Gillar att dricka/festa.
B. Alla vill ha dig.
C. Riktigt barnslig.
D. Gillar att dansa loss.
E. Oh, jättebra kyssare.
F. Bra personlighet och utseende.
G. Skiter i vad andra tycker.
H. Sådär kyssare.
I. Helt underbar i sängen.
J. Alla avgudar dig.
K. vild och galen!
L. Alla älskar dig.
M. Kanske inte så jätte smart.
N. Du kan behålla hemligheter.
O. As sexig, grr
P. Populär bland alla.
Q. Ful.
R. Helt GALEN.
S. Lätt att bli kär i.
T. Omtänksam och bryr dig.
U. Kingen på att bara tare lugnt.
V. Bästa kyssaren som finns.
W. Tänker sig inte för el r nåt, sjuk i huvudet.
X. Jätte bra i skolan/jobbet.
Y. Bästa pojkvän/flickvän kan begära.
Z. Alltid redo

M - Kanske inte så jättesmart
O - Assexig, grr
J - Alla avgudar dig
S - Lätt att bli kär i
A - Gillar att dricka/festa
N - Du kan behålla hemligheter

Lovin´you


No one else can make me feel
The colors that you bring
Stay with me while we grow old

And we will live each day in springtime
Cause lovin' you has made my life so beautiful
And every day my life is filled with lovin' you

Farmorångest!

Min bror svarar inte i telefonen när mamma ringer och genast ser man nervositeten. Jag svarade då lugnt att de säkert är upptagna (han är hos flickvännen). Mamma piper fram något som jag inte hör, men säkert en liten ångesttanke.

Efter ett tag får pappa ett sms där det står att han äter där han är. Ja alla kan vara lugna, we have a location. Men mamma, hon fortsätter att vara nervös.

"För vadå?" frågade jag och pappa lite småskrattande.
"Ja inte vet jag, allt!" svarar mamma med lite panik.
"Hon är rädd för att bli farmor!" Säger jag retsamt och mamma börjar skratta.

Det kan inte vara lätt att se sina barn växa upp och skaffa flickvänner och pojkvänner. Det enda föräldrarna kan göra är att stå och se på samtidigt som dem ber till högre makter att skydden håller.

Singstar!


Om ett tag ska jag och Tessan gå till centrum för att möta Anna. Därefter går vi hem hit och tar fram våran stjärnglans och sjunger järnet i SingStar! Det kommer bli riktigt kul. Vi har inte träffats mycket på lovet alls, en dag bara. Lite tråkigt men så blir det ibland.

Nästa vecka börjar våran långpraktik och då kommer vi inte heller ses så mycket. Eller jag och Anna är på samma ställe och ska försöka få liknande scheman så vi kommer ju att ses. Men så är vi de enda som är på Sös också!

Nej nu ska jag hitta några kläder. Kan ju inte skutta runt i handduken hela dagen!

You're the storm!


"Det finns ingenting bättre än att vakna på morgonen och se sin kärlek ligga där och sedan krypa närmre mot hans varma kropp".

Imorse var det dock tomt och ensamt. Min man låg inte där brevid mig så jag kunde inte krypa närmre och sno lite utav hans värme. Men så fort jag hade slagit upp ögonen och satt mig upp i sängen så började jag tänka på honom och värmen kom sakta smygandes.

Jag vet att det blir mycket prat om honom, men jag är kär. I bloggen skriver man ju om sitt liv och de man tycker om! Eller har jag fel?

You are my love!


Mojsan is back!


Nu är eran väntan över. Mojsan är tillbaka!
Dagarna med min man är de bästa som finns. Vi har som vanligt haft det jättemysigt med filmer och gos! Det finns ingenting bättre än att vakna på morgonen och se sin kärlek ligga där och sedan krypa närmre mot hans varma kropp <3

Snön har äntligen hittat tillbaka. Femton minusgrader var det i söndags & igår. Fy satan så kallt. Men mycket bättre det än några ynka plusgrader och mulet väder. Eller vad säger ni?


Yes man

Tänkte göra en snabb uppdatering så ni ser att jag fortfarande lever. Idag var jag och min man på bio. Vi kollade på "Yes man" och den var faktiskt roligt. Men nämn en film där Jim Carrey inte får dig att dra på smilgroparna? Innan bion så åt vi på SubWay på Kungsgatan och det var inte gott. Iskall kyckling trots att vi bett om varma mackor. Nej det drog ner annars så goda subway. Men hon som jobbade där var ensam och mer än förvirrad!!

Nu är det äntligen dags att hoppa i säng. Gissa om vi ska mysa? ;)

Fin söndag

Good morning sleepyheads!

Idag är det världens finaste väder ute. Snö, sol och alldeles vindstilla. Fick ett sms av min man och hos honom är det hela tretton minusgrader. Whoa! Jag ska dit sen idag, äntligen riktigt vinter!!  Jag vet inte riktigt hur kallt det är här då mamma tagit sönder våran termometer, men kallt är det nog.

Jag är supertrött trots att jag sovit tolv timmar (!) . Men kroppen behöver nog ta igen sig efter tre dagars jobb. Sov trots allt bara 7 timmar på två dygn efter nyår.

Vad ska ni hitta på idag?

Legends of rock


Nu har jag och lillfjanten spelat Guitar Hero - Legends of rock. Det var första gången i mitt liv som jag spelade det, men grym som man är så hoppade jag direkt till Medium då Easy gick alldeles för långsamt. Det var riktigt roligt trots att jag varit lite emot det. Men jag tycker fortfarande att gitarren ser grymt töntigt ut och det irreterande ljudet som blir när man drar i den lilla "spaken" får mig att bli tokig. Men brorsan älskar det och det är alltid roligt att göra något med honom.

Give me the night



Jag knarkar den här låten!

Snowday!

Puh! Nu kan jag äntligen andas ut igen. Nu har jag gjort mina sista jobbtimmar för det här lovet (hoppas jag). Behöver få vara lite ledig nu innan skolan börjar. Visst är det kul att jobba och tjäna pengar men man blir ju så slut i hela kroppen och så behöver man vara ledig ibland också. Fast behövs det folk så ställer jag ju upp!

Idag har vi fått snö igen, äntligen! Jag hoppas verkligen att den blir mer och stannar kvar. Bara att se på snön får mig på bättre humör! Det är ett sådant lugn med en vit värld. Eller vad säger ni?


Bilden från november.

Home between work!

Hej på er!

Nu är jag hemma mellan jobb. Börjar klockan fyra igen och jobbar då till halv tio ikväll. Denna gången hos mina åldringar. Det ska bli roligt för nu var det ett tag sedan jag var där.

Hur har ni det idag?

Jag och min man!


Årets första dag!

Så var 2009 här.
Gårdagen spenderades med Linus + hans familj hemma hos hans mosters pojkvän, mostern och hennes barn. Det var hur trevligt och roligt som helst. Och vilken mat. Herregud! Det var hur jäkla gott som helst. Safftas i munnen bara när jag tänker på det. Mmmmmm.. Det var buffé med allt möjligt; Kycklingspett, fläskfiléspett, hasselbackpotatis, pestopasta, friterade tigerräkor, bröd och sallad. Ja vad kan man säga mer än att det var något grymt gott?

Innan tolvslaget begav vi oss till Hammarbybacken där vi tog oss upp till toppen. Där ser man ut över hela stockholm! Vid tolvslaget skålade vi i champagne (alkoholfri för mig) och jag fick välkomna det nya året med kyssar från min man! Det kunde inte bli bättre.

Det var fyrverkerier överallt. Fatta alla pengar som spenderas på det. Galet. Men även galet fint!!

Vid halv två så satte jag och Linus oss i bilen och körde hemåt hit och halv tre var vi hemma. Men jag somnade inte förrän efter fyra någongång. Det blev inte mycket sömn för mig inte. Jag gick upp 06.15 och körde iväg till jobbet där jag var till 14. Det var inte det minsta roligt att gå upp imorse. Min man låg ju där alldeles varm och go!

Ja, allt som allt. Mitt nyår var helt underbart! Det bästa jag haft faktiskt. Hur var erat?